zaterdag 29 december 2012

De goede oliebol

En de kerstboom staat er nog met zijn ballen en kaarsjes




Een oliebol moet makkelijk rollen
dan is zoals je misschien ook weet
't vet in de pan wel voldoende heet
en gaat hij blij om zijn as liggen tollen.

Benodigdheden: Koopmans bollen mix
handwarm water, krenten, het kost niks,
wat gekonfijte vruchten, een scheut bier.

Oliebollen bakken doe je met intens plezier;
met een ijstang de ballen onderdompelen,
laat je niet door pottenkijkers overrompelen.

 Is de temperatuur goed, het deeg gerezen
dan zal bakken zo een koud kunstje wezen;
rondom worden jouw bollen  goudgeel bruin.

©c.u.

5 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Jij bent een ervaren oliebollenbakker zo te lezen. In Vlaanderen eten ze geen oliebollen. Wel smoutebollen.

Unknown zei

@ZJa: smoutebollen Johan vertek er een wat meer over, nooit van gehoord, wat ziter in en hoe smaakte het

Athy zei

het water loopt mij in de mond, Cor.Vrees dat ik het zonder ga doen, deze keer.

Unknown zei

@Athy:soms mislukt het ook wel eens

Zilvertje zei

Gelukkig Nieuwjaar!