maandag 20 februari 2012

Andijviefeest

een twee hap!!!

Stimp stamp

Er waren van die hoogtijdagen
dat je maar niet te veel moest vragen
van ‘t  eten dat je op tafel vond
‘t water stond dan ook niet in je mond

Een sliert andijvie, aardappelpuree ,
mosterd en azijn, gebakken spek;
‘t  bakje vlaflip na dat viel nog mee
slikken of stikken eten zei de gek.

Ons Moeder had ‘t druk en schepte op
smeet een grote flats voor ieders neus
stimp stamp eet smakelijk en hou je kop.

Met lange tanden je had geen keus
van liever niet dat gestimp en stamp.
we vonden dat een regelrechte ramp



8 opmerkingen:

lebonton zei

ha, het sonnet heeft ook uw tafel gevonden.

Athy zei

lezen geeft kennelijk inspiratie, wat spannend om zo naar de verschillen te kijken. Beeldend, Cor, die lange tanden die zie ik voor mij.Groet!!

Antoinette Duijsters zei

Herkenbaar:-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Andijvie is nog niet eens zo erg. Wat te denken van boerenkool?

Unknown zei

@lebonton;een tafelsonnet daar kunnen we een serie van maken toch!!!
@Athy:een goeie maaltijd bevordert dus al of niet inspiratie.
@Antoinette;eten en drinken bieden altijd aanknopingspunten
2ZJA; recentelijk heb ik nog genoten van boerenstamp met worst

Jan de Stripman zei

Voor een lekkere stamppot, met jus en een stuk rookworst, mag je me wakker maken, hoor...;o)

Anita Lankamp zei

Bonen waren altijd mijn persoonlijke nachtmerrie, tenminste alle groene soorten, sperziebonen (bij ons thuis ook wel prinsessenbonen genoemd), snijbonen (zo scherp als een scheermes vroeger) en de ergste (lees: smerigste) waren wel de tuinbonen, jakkes, de geur alleen al. Lange leve de moestuin van je vader en de enorme vrieskist.......NOT!

Unknown zei

Dan zal ik voor jou ook nog eens een sonnet schrijven over tuin- en prinsessenbonen